Güçteks Mensucat, 20 yılı aşkın süredir mobilya sektörünün yan malzeme tedarikini sağlamaktadır. Döşemelik kumaş sektöründe özellikle müşterilerinin ihtiyaçlarını gidermekte ve yeni moda ve tasarımı yakından takip etmektedir. Güçteks Mensucat Yönetim Kurulu üyesi Dündar Öz, satış kapasitesini artırmaya yönelik Ar-Ge projeleri geliştirdiklerini söyledi.
Şu anda beş ülkeye ihracat yapan ve 2021’de hedef pazarını Afrika ve Balkan ülkeleri olarak belirleyen firma, yakın vadede ihracat oranını yüzde 30’a çıkarmayı orta ve uzun vadede ise satışların en az yarısını ihraç etmeyi istemekte. Yeni ürün pazarına 2019 yılında Yüksek kalite kumaş çeşitlerini eklediklerini belirten Öz, “Gelişen ve sürekli büyümekte olan tekstil sektöründe hedefimizi katma değeri yüksek ürünlere çevirdik. Bu ürünlerle modayı da yakından takip edeceğiz ve sürekli sektörün kalbinde olacağız. Yeni yaptığımız bu ar-ge yatırım projeleri sayesinde de büyüme rakamlarımızı da yukarı çekmeyi başaracağız. Bunun için yeni pazarlama ağımız ve reklam çalışmalarımız ağırlıklı sürüyor. Şu anda yeni ürün eklemek yerine mevcuttaki ürünlerimizin katma değerini arttırmayı planlıyoruz. ” diye konuştu.
Güçteks Mensucat, 1985 yılında mensucat ve tekstil sektöründe alım-satım faaliyetlerine başlamış ve 2000 li yılların başında tekstil kumaş imalatında kullanılan şönil iplik tesisini kurmuştur. İlerleyen 5 yıl içerisinde ise dokuma makineleri satın alarak kumaş imalatına geçmiştir. Yaklaşık 10 yıl sonra ise yurtdışı ithal maliyetleri, yurtiçi üretim maliyetlerinden düşük olduğu için kumaş ithalatına başlamış ve günümüze kadar sürdürmüştür.
“2021 yılında büyüme kaçınılmaz olacak”
İç pazarda yaklaşık 200 civarı müşterisi bulunan firma, ürünlerinin katma değerini arttırarak genel satış oranlarında da ciddi bir yükseliş yakalamak istiyor. İç pazarda genellikle döşemelik kumaş toptancıları ve mobilya üreticileri başta olmak üzere birçok kurumsal firmaya hizmet verdiklerini kaydeden Dündar Öz, 2020 yılını yeni yatırımlar ile sürdüreceklerini ve satış kapasitesini artıma hedefi ile çalışacaklarını belirtti ve firmaları özeli dışında genel olarak sektörü de değerlendirdi. Öz, “Sektörümüzde satış yapmak oldukça zevkli fakat kalifiye eleman sıkıntısı her tekstil firması gibi bizimde en büyük sıkıntımız. 2019 yılında mobilya ve tekstil sektörünün kur dalgalanmalarını hariç tutacak olursak ciddi ivme ile büyüyeceği kanaatindeyim. Ülke ekonomisinin büyümesi ile birlikte toplam arzın ve yapılacak satışların da büyümesi muhtemel olduğundan dolayı sektörde 2020 yılında büyüme kaçınılmaz olacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.